Anonieme Domeinnaam Registratie

www.

 

Met een domeinnaam liggen uw gegevens op straat

Iedere domeinnaam wordt opgenomen in een openbaar register, het Domein Naam Systeem (DNS). Dit systeem kunt u zien als het telefoonboek van domeinnamen. In het register wordt naast de domeinnaam ook de gegevens van de houder geregistreerd. Dit betekent dat, wanneer u een domeinnaam bezit, iedereen op internet toegang heeft tot de gegevens die u hebt opgegeven, zoals uw naam, telefoonnummer en (e-mail)adres.

Voor de meeste bedrijven is de openbaarheid van deze gegevens geen probleem. In het geval van particulieren kan het echter bijzonder onwenselijk zijn. Als u (als particulier) een domeinnaam laat registreren, dan moet u daarvoor een aantal persoonsgegevens verstrekken, zoals uw naam, adres, e-mailadres en telefoonnummer. Deze gegevens worden verplicht opgenomen in de DNS registers en zijn vervolgens voor iedereen opvraagbaar. Wij bieden de mogelijkheid om uw privacy te beschermen en de stappen die u kunt nemen.

Uw contactgegevens prive houden

Wanneer u niet wilt dat anderen uw persoonlijke gegevens kunnen inzien, kunt u ervoor kiezen om bij een domeinnaam registratie andere dan uw privé-gegevens op te geven. Hierbij kunt u denken aan het adres of een telefoonnummer van uw werk of een andere locatie waar u bereikbaar bent (bijvoorbeeld uw advocaat).

Let wel: het is niet toegestaan om niet-bestaande gegevens op te geven. U wordt juridisch geacht bereikbaar te zijn op de adressen die u opgeeft, zowel fysiek als elektronisch. Bijvoorbeeld voor een melding van een aangespannen arbitrageprocedure rond uw domeinnaam of een belangrijke mededeling van de ‘registrar’ (de organisatie die uw domeinnaam heeft uitgegeven).

Voor alle domeinen: Verzoek tot anonimiseren van contactgegevens

Bij Domein-Direct.nl kunt u elke gewenste domeinnaam anonimiseren. Hiervoor volgt u onderstaande procedure;

  • U doet een verzoek tot verhuizing naar Domein-Direct.nl link
  • U stuurt een aanvraag voor anonimiseren, deze wordt door ons beoordeelt;
  • De beoordeling en verwerking van uw verzoek kan maximaal 1 dag duren;

Meer informatie

Anonieme Domeinnaam Registratie en uw Privacy