Domeinnaam Verhuizen

Uw domeinnaam verhuizen

  

Heeft u een domeinnaam geregistreerd bij een andere provider, maar u wilt graag overstappen naar Domein-Direct.nl ? Geen probleem. Het is erg gemakkelijk om uw domeinnaam naar te verhuizen.

Een verhuizing bestaat uit het doorlopen van enkele stappen en zal soepel verlopen wanneer u deze stappen volgt.

  1. Stel uw huidige provider op de hoogte van de verhuizing van uw domeinnaam. Wanneer deze u verzoekt uw domeinnaam eerst op te zeggen dient u rekening te houden met een eventuele opzegtermijn. Indien u over een website beschikt, zorg dan ook voor een backup van uw huidige website en e-mail maakt.
  2. Verhuist u een domeinnaam eindigend op .nl of .com? Dan heeft u een autorisatiecode (of token) nodig. De code vraagt u op bij de huidige provider. Heeft uw domeinnaam een ‘lock’? Dan is deze geblokkeerd om ongewenste verhuizingsverzoeken tegen te gaan. Neem contact op met uw huidige provider om dit ‘lock’ te verwijderen.
  3. Vul nu uw eigen domeinnaam in de domeinchecker in. De checker zal aangeven dat uw domeinnaam bezet is. Klik op de button ‘Verhuizen’ en doorloop de rest van de stappen. Tijdens het bestelproces dient u de autorisatiecode op te geven. Indien u uw website en e-mailadressen wenst mee te verhuizen naar Domein-Direct.nl bestelt u ook een van onze websitepakketten.
  4. Wanneer de verhuizing van uw domeinnaam is uitgevoerd ontvangt u hiervan bericht. Het kan een paar dagen duren voordat de verhuizing is voltooid. Op het controlpanel kunt u de benodigde e-mailadressen aanmaken en de inloggegevens vinden om uw website te uploaden.